Hamburger icon ENG FRA

ARN - Vervanging slakkenbanden

Begin 2018 heeft Banzo drie heavy duty bandtransporteurs opgeleverd, voor de slakkeninstallatie bij ARN te Weurt. De oude bandtransporteurs zijn gedemonteerd en daarvoor in de plaats zijn drie nieuwe bandtransporteurs, met bijbehorende trechters, ondersteuningen en bordessen geplaatst.

contentslider1
De slakkenband in oorspronkelijke staat
contentslider1
De door Banzo geleverde slakkenband
contentslider1
De door Banzo geleverde slakkenband
contentslider1
De oorspronkelijke situatie binnen
contentslider1
De nieuwe situatie binnen

Klantgerichte aanpak

W.P. Feenstra is bedrijfsleider onderhoud bij ARN: “Mijn ervaring met Banzo in het voortraject was prima. Banzo dacht goed mee met de alternatieve opties voor het demonteren en reviseren van de bestaande 3 stuks slakkenbanden. Uiteindelijk heeft ARN besloten om 3 nieuwe banden aan te schaffen. Tijdens de engineeringsfase vond regelmatig overleg plaats. Door de klantgerichte aanpak van Banzo, zijn wij in staat geweest om al onze wensen door te voeren in het ontwerp.

Het demonteren van de oude banden verliep vlekkeloos en binnen de geplande tijd. Na het plaatsen van de nieuwe transportbanden bleven er enkele restpunten over, deze waren in het voortraject niet voorzien. Het geheel is snel opgepakt en opgelost door Banzo!”

Een echte teamprestatie

Barend van der Waal was namens Banzo projectleider: “Dit project is een echt een teamprestatie! Door een goede afstemming tussen ARN en Banzo zijn we tot een ontwerp gekomen waarin zowel de bereikbaarheid van de machinedelen als de schoonmaakmogelijkheden van de installatie sterk zijn verbeterd ten opzichte van de gedemonteerde opstelling. Door de gedrevenheid van ons montageteam hebben we dit project in 2 weken weten te realiseren!”

Voor meer informatie over onze bandtransporteurs, zie ook: Equipment & Parts

Over ARN

Afvalenergiecentrale ARN B.V. in Weurt is sinds 1987 in bedrijf. Jaarlijks leveren ze ongeveer 160.000 MWh elektriciteit aan het openbare net en bijna 770 TJ warmte aan externe afnemers. Deze warmte wordt geleverd aan de naast ARN gelegen waterzuiveringsinstallatie en sinds 2015 wordt de warmte tevens geleverd aan 2 nieuwbouwwijken in Nijmegen. Om dit te realiseren, accepteert ARN op jaarbasis zo’n 550.000 ton afval. De asresten die na het verbrandingproces overblijven, worden verwerkt als funderingsmateriaal in de wegenbouw.