Hamburger icon ENG FRA

Preventief en correctief onderhoud

Als productiebedrijf wilt u correctief onderhoud tot een minimum beperken, zeker als het gaat om de proces-kritische onderdelen. Stilstand is uiteraard erg ongewenst. Aan de andere kant wilt u onderhoudskosten tot een minimum beperken en standtijden verlengen. In dit samenspel vindt preventief en correctief onderhoud plaats.

Preventief onderhoud: onderhouds­ kosten omlaag, beschikbaarheid omhoog

Ons preventief onderhoud bestaat uit het zoeken naar het optimum tussen maximale standtijden, het voorkomen van het kapot gaan van kritische onderdelen en het doorontwikkelen van deze kritische onderdelen. Het resultaat is dat er minder stops hoeven te worden ingelast en dat correctief onderhoud tot een minimum wordt teruggedrongen. En dat zijn wezenlijke kostenbesparingen voor onze klanten.

Op hoog niveau preventief onderhoud plegen start met het continu inspecties uitvoeren. Dat doen we op basis van uitgebreide checklists die we door de jaren heen zelf steeds verder hebben aangescherpt. Op basis van deze checklists stellen we vast hoe we onnodig stilstand kunnen voorkomen, waar we afwijkingen constateren en wat we op geplande momenten gecontroleerd moeten herstellen en vervangen.

Preventief onderhoud is niet het blind vervangen van onderdelen. We focussen ons niet alleen op het snel vervangen van onderdelen die vaak kapot gaan. We zijn pro-actief en denken samen met onze klanten steeds na over het verbeteren van deze kritische componenten en onderdelen. Omdat we zelf installaties ontwerpen, engineeren en produceren, kunnen we problemen snel omzetten in nieuwe ontwerpen en productie van onderdelen die beter geschikt zijn.

contentslider1
contentslider1
contentslider1