Hamburger icon ENG

Update: de bouw bij AEB Amsterdam

De bouw van de nascheidingsinstallatie voor AEB in Amsterdam is in volle gang. Deze week werden de zwaarste delen, twee grote zeefdekken, geplaatst.

Dagelijks werkt een team van zeven mensen namens Banzo aan de opbouw van de installatie, terwijl BAM werkt aan de bouw van de hallen. In eerste instantie richt Banzo zich op de staalkundige bouw, maar ook de transportbanden en componenten worden al direct meegenomen. Daarna volgt de electrotechniek en installatie.

Uitvoerder Geert Horstman: “We liggen goed op schema. Op 1 september willen we kunnen starten met testdraaien. Van de 200 transporten die vanuit onze productie hierheen komen, hebben we er zo’n 20 gehad. Deze week zijn de twee zwaarste delen, de grote zeefdekken, geplaatst.”

In het najaar moet de installatie worden opgeleverd. De installatie gaat 30.000 ton per jaar aan huishoudelijk afval verwerken in zuivere monostromen die weer als grondstof kunnen worden gebruikt. Het wordt daarmee de grootste nascheidingsinstallatie in Nederland.