Hamburger icon ENG FRA

Kunststofsorteerinstallatie

Nascheiding richt zich in eerste instantie op het kwantificeren van waardevolle stromen. Na het kwantificeren volgt het kwalificeren, het opwaarderen van grondstoffen. Dat gebeurt voor een belangrijk deel in de kunststofsorteerinstallatie (KSI).

contentslider1
contentslider1
contentslider1
contentslider1

Het opgewerkte 3D-materiaal uit een nascheidingsinstallatie voor huishoudelijk restafval kan als input dienen voor een KSI. Het 3D-verpakkingsmateriaal bestaat uit ferro, non- ferro, drankenkartons en vormvaste kunststoffen. (Non-) Ferro’s worden met behulp van een magneet en eddy current gescheiden.

Door een aantal Near InfraRed (NIR) scanners in serie achter elkaar te plaatsen worden de drankenkartons en de kunststoffen in PET, PE, PP en een kunststof MIX- fractie gescheiden. Kwaliteitscontroleurs zorgen ervoor dat de kunststof monostromen aan de gewenste specificaties voldoen. De kunststof monostromen worden in balen geperst en dienen als grondstof voor de kunststof verwerkende industrie.

De kunststofsorteerinstallatie kan klantspecifiek worden ontworpen en gerealiseerd, met een verwerkingscapaciteit van 1 ton/uur tot 15 ton/uur.

Bekijk onze referentie: nascheidingsinstallatie Attero